Gode råd til festen med live musik...

 

Stilart:


Først skal du vælge hvilken musik stil du ønsker til festen. Hvad er aldersgruppen for festen? - måske et blandet publikum eller måske folk på 50 +/-. Altså hjælper det ikke at leje et Hip-Hop band hvis det er en 70 års fødselsdag. Du er nød til at tage hensyn til både de yngre og de ældre og om dine gæster plejer at danse. Synd hvis du hyrer et godt band med fut i og der ikke er nogle der danser.

 

Hør musikken før du vælger:


Kontakt en række bands og bed om at få tilsendt en demo CD med live optagelser, hvis dette ikke kan fremskaffes eks. på bandets hjemmeside, ofte vil der ligge noget på bandets hjemmeside, eller andre medier på netten. Det er vigtigt, at det er live og ikke studieoptaget musik, i et studie kan man lave alt om og det vil ofte rent musik-teknisk lyde en del bedre end det bandet kan levere ved en live optræden. Live musik ER live i ordets bedste betydning og garvede musikere vil sikkert også kunne høre at der bliver lavet fejl undervejs, hvilket stort set er uundgåeligt for et band der optræder live.

 

 Hvornår skal musikken starte:


Et live partyband bør ikke spille under middagen så du skal vælge om du også vil hyre musikere til underholdning under middagen. Ofte vælges en pianist som ofte kan spille de fleste af de festsange som dine gæster præsenterer under middagen.
Har du adgang til et anlæg og en CD afspiller kan det være en mulighed blot at sætte dæmpet musik på under middagen og så lade det være op til gæsterne at synge uden musik.

Et partyband starter som regel efter kaffen er indtaget og efter gæsterne har haft mulighed for, at trække lidt frisk luft og strække benene. Hvis middagen starter klokken 18:00 vil det typisk være omkring klokken 22:00, at bandet spiller op til dans. Det kan svinge lidt, alt efter antallet af taler, sange og andre indlæg.

Aftalen med bandet om hvad tid de skal starte bør ikke svinge for meget. De fleste bands er flexible og kan også starte måske en halv time før eller en halv time efter. Men husk, at bandet er på job og de ved hvornår arbejdstiden ophører, det har I jo allerede aftalt. Så hvis festen generelt er lidt forsinket og bandet først kan komme igang klokken 24:00 i stedet for klokken 22:00 så skal du huske, at de slutter til den aftalte tid, for eksempel klokken 01:00, med mindre der er aftalt noget andet, indbyrdes mellem parterne.

 

                                Hvor skal bandet stå og spille:​

 

Et rigtig godt råd, til f.eks. din privatfest, er at gæsterne, er i det samme rum som bandet, når bandet begynder at spille og under optræden og IKKE, i et tilstødende lokale, hvor de sidder og skal snakke, da det så vil være spild af resurcer, at booke et live band til sin fest og meget ærgeligt for værten, da festen IKKE udvikler sig som værten havde håbet, nemlig med gang i dansegulvet, men istedet "stille rum" med hygge snak, for gæsternes vedkommende, det er meget ærgeligt, også for bandet. Man skal servere kaffe for sine gæster, i det rum bandet spiller.  

 

 

Hvordan får jeg festens tidsplan til at holde ?


En toastmaster er en rigtig god idé, det er typsik en rigtig god ven elle veninde som gæsterne kan kontakte inden festen såfremt de har indslag som for eksempel sange. Når toastmasteren ved hvilke sange der skal synges og med hvilke melodier så kan han have mulighed for at finde melodierne på CD, som så kan afspilles når gæsterne synger. Der findes hjemmesider på nettet hvor du faktisk kan bestille alle mulige melodier og hvor mange vers der skal synges. Du kan få dem ved at downloade fra nettet eller de kan sende en CD.

Hvordan ved jeg, om jeg får et godt band til min fest ?


Hvis du ikke har hørt eller set bandet før, ikke har hørt demo numre fra bandet og heller ikke kender nogen der har hørt bandet eller om bandet, så kan du som udgangspunkt ikke vide om de er gode nok. Nogle gange må man satse men det er ikke altid en god idé.

Som udgangspunkt; kan du ikke få en demo CD, downloade nogle af bandets numre fra nettet eller se dem live i deres øvelokale eller offentligt, så skal du nok forsøge at finde et andet band til din fest.

Hvad skal jeg sørge for til musikerne i deres pauser ?


Der er stor forskel på hvad bands forlanger i deres pauser. Jo mere populær bandet er, des mere kan de tillade sig at forlange. Som udgangspunkt er en pause mellem to sæt sikkert en masse kold kildevand en enkelt øl, kaffe og mulighed for at ryge tobak, hvis det er rygere. Typisk vil bandet blive tilbudt natmad når udstyret er pakket sammen ligesom de ofte får et par vand/øl/sodavand med til hjemturen.

Nogle bands går rundt og taler med gæsterne og får mulighed for at dele visitkort ud og lave lidt reklame for bandet. Bandet blander sig selvfølgelig ikke i festen men de fleste bands er altid interesseret i at høre hvordan gæsterne oplever deres optræden.